Unipage is er even tussenuit op kerstdag en op 31 december en 1 januari.
Wat is de oudste frietkotsaus? Is een komkommer wel een groente? En weet jij wat een Opperdoezer is? Pak een pen en papier, en ontdek in de grote Unipage-foodquiz of jij een échte foodie bent!
1. Te dik, te dun! Een echte Belgische friet is…
A. 9 mm dik
B. 11 mm dik
C. 13 mm dik
2. Ik ga naar de winkel en ik neem mee: basilicum, knoflook, pijnboompitten, parmezaan en een fles olijfolie. Wat ga ik maken?
A. Pesto
B. Tzatziki
C. Hummus
3. Waar of niet waar? Pizza Hut bracht ooit al eens pizza’s naar de ruimte.
4. Weet jij wat een Opperdoezer precies is?
A. Een heerlijk Gents koekje
B. Een Nederlandse aardappel
C. Een kerstkalkoen
5. Vroeger ging iedereen naar de boer voor z’n verse groentjes, vandaag eten we kiwi’s uit Nieuw-Zeeland, kip uit Brazilië en avocado’s uit Kenia. Hoeveel kilometer legt het eten op ons bord gemiddeld af?
A. 20.000 km
B. 30.000 km
C. 40.000 km
6. Vul aan met slechts één woord: een typische Marokkaanse … maak je in een …
7. Breinbreker! Wie was ook alweer de uitvinden van het Coca Cola-recept?
A. Apotheker John Pemberton
B. Arts Alexander Fleming
C. Scheikundige Felix Hoffmann
8. Weet jij wat de oudste frietkotsaus is?
A. Pickles
B. Stoofvleessaus
C. Ajuinsaus
9. Waar of niet waar? De komkommer is eigenlijk geen groente maar… fruit!
10. Als je lijdt aan lachanofobie, dan ben je bang voor…
A. spaghettislierten
B. rood vlees
C. groenten
11. Wat mag absoluut niet ontbreken in de Indonesische smaakmaker sambal?
A. Spaanse peper
B. Italiaanse Gorgonzola
C. Mexicaanse oregano
12. Op de Gentse Groentemarkt barstte er enkele jaren geleden een heuse ‘neuzekesoorlog’ los. Over welk snoepje maakten twee marktkramers ruzie?
A. Napoleons
B. Guimauves
C. Cuberdons
13. De ideale friet, die maak je van…
A. Bintje
B. Charlotte
C. Nicola
14. En de prijs voor het beste restaurant ter wereld gaat naar…
A. Nonno in Bolzano
B. Noma in Kopenhagen
C. NouMoe in Overijssel
15. Een friet met… een curryworst in Antwerpen en een frikandel in West-Vlaanderen. Maar wat vragen de Limburgers?
A. Een boulet
B. Een frikadel
C. Een lange hamburger
16. Welke groente moet je fermenteren als je zuurkool of ‘Sauerkraut’ wil maken?
A. Wittekool
B. Savooikool
C. Boerenkool
17. Wat zit er niét in een klassieke hummus?
A. Sesampasta
B. Kikkererwten
C. Peterselie
18. Zing mee! In 1967 zongen De Strangers: ‘Wie heeft er suiker in de … gedaan?’
19. Weggever! Knapperige frietjes, pittige shoarma, heerlijk gesmolten kaas en verse groentjes. In welk gerecht zitten de ingrediënten àllemaal?
A. Knipsalon
B. Wassalon
C. Kapsalon
20. Wat is de naam weer van dat traditionele Griekse bijgerecht – met yoghurt, knoflook en komkommer?
A. Tzatziki
B. Baklava
C. Souvlaki
21. Waar of niet waar? De friet werd heel waarschijnlijk in de 17de eeuw geboren, ergens tussen Dinant en Luik, in de Maasstreek. De dorpelingen hadden er de gewoonte om kleine visjes te frituren, maar toen de Maas helemaal dichtgevroren was en er geen visjes meer op het droge kwamen, werden er dan maar ‘aardappelstokjes’ in de pan gefrituurd.
22. Weet jij hoe men schorseneren nog noemt?
A. Derderangs asperges
B. Luiwijvenasperges
C. Armeluisasperges
23. Hot, hot, hot! Welke vurige saus is ook een staat in Mexico?
A. Hidalgo
B. Tabasco
C. Yucatàn
24. Wat zijn de populairste ‘frituurdagen’?
A. Vrijdag en zaterdag
B. Zaterdag en zondag
C. Vrijdag en zondag
25. Uit welke streek komt het visgerecht ‘escavèche’?
A. Luik
B. Chimay
C. Dinant
26. Als je in een Japans restaurant een glaasje ‘rijstwijn’ besteld, dan krijg je…
A. Sake
B. Highballs
C. Umeshu
27. Welke saus is nog altijd het populairste in onze frietkoten?
A. Stoofvleessaus
B. Ketchup
C. Mayonaise
28. Wanneer zetten de West-Vlamingen ‘lukken’ – of boterwafels, op tafel?
A. Nieuwjaar
B. Pasen
C. 1 november
29. De asperge heeft als royale titel…
A. ‘de koningin onder de groenten’
B. ‘de prinses onder de groenten’
C. ‘de first lady onder de groenten’
30. Waar of niet waar? 80 procent van de Belgen gaat àltijd naar dezelfde frituur.
1B, 2A, 3 WAAR, 4B, 5B, 6 ‘TAJINE’, 7A, 8C, 9 WAAR, 10C, 11A, 12C, 13A, 14B, 15C, 16A, 17C, 18 ‘ERWTENSOEP’, 19C, 20A, 21 WAAR, 22C, 23B, 24C, 25B, 26A, 27C, 28A, 29A en 30 WAAR.
Wij contacteren u binnen de 24u voor een demo