7 Essentiële Marketingtips voor Feestdagen Promoties voor jouw Horecazaak

De feestdagen zijn een uitgelezen kans voor horecaondernemers om hun verkoop een boost te geven. Met de juiste marketingstrategieën kan je klanten aantrekken en hen een reden geven om terug te keren. Hier zijn zeven effectieve marketingtips die je kunt toepassen in jouw horecaonderneming.

De feestdagen zijn een uitgelezen kans voor horecaondernemers om hun verkoop een boost te geven. Met de juiste marketingstrategieën kan je klanten aantrekken en hen een reden geven om terug te keren. Hier zijn zeven effectieve marketingtips die je kunt toepassen in jouw horecaonderneming.

Tip 1: Begin een Referral Programma

Klanten die jouw horecazaak aanbevelen aan vrienden en familie zijn goud waard. Beloon deze ambassadeurs met een speciale korting of een gratis item wanneer zij nieuwe klanten aanbrengen.

Een broodjeszaak kan bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden een referral programma lanceren genaamd "Breng een Vriend, Krijg een Broodje". In dit programma krijgt een bestaande klant een gratis broodje voor elke nieuwe klant die hij of zij meebrengt. De nieuwe klant moet een aankoop doen om de aanbieding te activeren. Deze actie kan gepromoot worden met slogans als "Deel de warmte deze winter!" of "Jouw vrienden, onze traktatie!" Flyers, sociale media en e-mailmarketing kunnen worden gebruikt om het programma te promoten. Dit stimuleert niet alleen de klantenbinding, maar helpt ook bij het aantrekken van nieuwe klanten die door bestaande klanten worden geïntroduceerd.

Tip 2: Exclusieve ‘Nu of Nooit’ Aanbiedingen

Creëer een gevoel van urgentie met tijdelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld, een speciaal kerstmenu dat alleen beschikbaar is tijdens de feestdagen. Dit trekt klanten die een unieke ervaring zoeken.

Voor de feestdagen kan een frituur een "Kerstsnack Countdown" organiseren. In de week voor Kerst introduceert de frituur elke dag een unieke, feestelijke snack die slechts één dag beschikbaar is. Dit kan variëren van een speciale kerstfrikandel met een unieke topping tot kerstboomvormige kaassoufflés. De actie kan worden gepromoot met slogans zoals "Elke dag een nieuwe verrassing in onze Kerstsnack Countdown!" of "Ontdek onze unieke kerstsnacks - alleen vandaag beschikbaar!" Dit creëert een gevoel van urgentie en nieuwsgierigheid bij klanten, waardoor ze terugkeren om de nieuwe snack van de dag te proberen.

Tip 3: Bied Kortingen aan voor de Feestdagen

Seizoensgebonden kortingen zijn een klassieke manier om meer klanten te trekken. Denk aan kortingen op bepaalde menu-items of een gratis dessert bij elke bestelling boven een bepaald bedrag. 

In de wintermaanden kan een frituur bijvoorbeeld een "Winter Warm-Up Korting" aanbieden. De klanten krijgen 10% korting op warme snacks zoals frikandellen, bitterballen, en speciale winterburgers. Deze actie kan gepromoot worden met de slogan: "Warm je op bij ons met heerlijke winterse snacks!" Dit trekt klanten aan die op zoek zijn naar comfort food tijdens de koude dagen.

Tip 4: Korting bij Inwisselen van Cadeaubonnen

Moedig de aankoop van cadeaubonnen aan door een extra voordeel te bieden bij het inwisselen ervan. Dit kan een percentage van de bonwaarde zijn of een gratis item.

Een restaurant kan tijdens de feestdagen een promotie bieden waarbij klanten die een cadeaubon kopen of inwisselen, een extra bonus krijgen. Bijvoorbeeld, bij aankoop van een cadeaubon van €50, krijgt de koper een extra voucher van €10 gratis. Bij het inwisselen van een cadeaubon krijgt de klant bovendien een gratis feestelijk dessert of een speciale cocktail. Deze actie kan gepromoot worden met slogans als "Geef een cadeau, krijg een traktatie!" of "Vier dubbel feest met onze cadeaubonactie!" Dit stimuleert niet alleen de verkoop van cadeaubonnen, maar biedt ook een extra stimulans voor klanten om zelf in het restaurant te komen eten.

Tip 5: Bied Creatieve Kortingen aan

Wees creatief met je kortingen. Bijvoorbeeld, een korting voor klanten die in feestelijke kledij komen of speciale familiepakketten tijdens de feestdagen.

Een frituur kan tijdens de feestdagen "Familie Feestpakketten" aanbieden. Deze pakketten kunnen bestaan uit een selectie van populaire snacks in grotere hoeveelheden, speciaal bedoeld voor families of groepen. Bijvoorbeeld, een pakket kan een combinatie bevatten van verschillende soorten friet, diverse snacks zoals frikandellen, kroketten, en bitterballen, plus speciale sauzen en een gratis frisdrank voor elk gezinslid. Deze actie kan gepromoot worden met slogans als "Samen smullen tijdens de feestdagen!" of "Ons Familie Feestpakket, jouw feestelijke traktatie!". Dit aanbod speelt in op de behoefte van gemak en gezelligheid tijdens de drukke feestdagen en biedt een aantrekkelijke optie voor families die samen willen genieten van een lekkere maaltijd.

Tip 6: Thematische Evenementen en Workshops 

Organiseer speciale evenementen of workshops die aansluiten bij de feestdagen, zoals een kerstkoekjes-bakworkshop of een nieuwjaarsbrunch. Dit trekt groepen aan en verhoogt de betrokkenheid van je klanten.

Tip 7: Social Media Countdowns 

Maak gebruik van social media om een countdown te starten voor speciale feestdagenevenementen of promoties. Dit bouwt opwinding op en houdt jouw merk bovenaan in de gedachten van klanten.

Door deze marketingstrategieën toe te passen, kun je de zichtbaarheid van je horecazaak vergroten en klanten een reden geven om tijdens de feestdagen bij jou te bestellen of te dineren. Blijf innoveren en je klanten verrassen, en je zult zien dat ze blijven terugkomen!

Wil je meer weten over slimme inzichten in de verkoop? Unipage helpt je graag verder! 

Vraag een demo aan

Wij contacteren u binnen de 24u voor een demo

Welk type zaak heeft u?