Boost Uw Winst in de Horeca met Menu-Engineering en Unipos Plus

In de competitieve wereld van de horeca is het essentieel om elk voordeel te benutten om uw winst te maximaliseren. Een krachtige manier om dit te doen is door middel van menu-engineering en Unipos Plus. Klik hier om te weten hoe u menu-engineering kunt inzetten om uw horecazaak naar een hoger niveau te tillen.

Infographic met de 4 categorieën van populariteit en winstgevendheid

Infographic met de 4 categorieën van populariteit en winstgevendheid

  1. Sterren: Populair en winstgevend. Deze items moeten prominent op uw menu worden weergegeven.
  2. Werkpaarden: Populair, maar minder winstgevend. Overweeg prijsaanpassingen of kostenreducties om winst te verhogen.
  3. Vraagtekens: Winstgevend, maar minder populair. Onderzoek manieren om deze items aantrekkelijker te maken voor klanten.
  4. Honden: Niet populair en niet winstgevend. Overweeg deze items te verwijderen of grondig te herzien.

Door uw menu op deze manier te analyseren en aan te passen, kunt u zorgen voor een optimale mix van gerechten die zowel uw klanten aanspreken als uw winstgevendheid verhogen.

Visualisatie

Menu-engineering gaat niet alleen over het selecteren van de juiste gerechten, maar ook over hoe deze op het menu worden gepresenteerd. 

Visuele aspecten, zoals de plaatsing van items op de pagina, de gebruikte lettertypen en kleuren, en zelfs de beschrijvingen van de gerechten, spelen een belangrijke rol. Door de aandacht te vestigen op de meest winstgevende items, bijvoorbeeld door ze te markeren of in een aparte sectie te plaatsen, kunnen restaurateurs de verkoop van deze gerechten stimuleren. 

Conclusie

Menu-engineering is een krachtige tool voor elke horecaondernemer. Gecombineerd met de geavanceerde functies van Unipos Plus, biedt het een onmisbare strategie om de winst van uw horecazaak te vergroten. Door uw menu zorgvuldig te analyseren en te optimaliseren, kunt u een aantrekkelijke eetervaring voor uw klanten creëren en tegelijkertijd uw financiële doelen bereiken. 

Begin vandaag nog met het transformeren van uw menu en zie hoe uw horecazaak bloeit!


In de competitieve wereld van de horeca is het essentieel om elk voordeel te benutten om uw winst te maximaliseren. Een krachtige manier om dit te doen is door middel van menu-engineering, een techniek die perfect samengaat met Unipage's digitale kassasysteem, Unipos Plus. In dit artikel leggen we uit hoe u menu-engineering kunt inzetten om uw horecazaak naar een hoger niveau te tillen.

Wat is Menu-Engineering?

Menu-engineering is het strategisch analyseren en aanpassen van uw menu om de winstgevendheid te verhogen. Dit proces omvat het evalueren van zowel de populariteit als de winstmarge van elk gerecht. Door inzicht te krijgen in welke items uw klanten prefereren en welke de hoogste winstmarges hebben, kunt u beslissingen nemen die zowel uw klanten als uw bottom line ten goede komen.

Menu-engineering gaat niet alleen over het bepalen van de menuprijzen, maar ook over hoe deze op het menu worden gepresenteerd. Daarnaast helpt menu-engineering bij het identificeren van onderpresterende gerechten die wellicht aangepast of van het menu verwijderd moeten worden. Het uiteindelijke doel is een evenwichtig menu te creëren dat zowel aantrekkelijk is voor de klant als financieel voordelig voor het restaurant.

Rol van Digitale Kassa's: Unipos Plus

Een cruciale component van effectieve menu-engineering is het hebben van accurate, real-time gegevens. Hier komt Unipos Plus in het spel. Dit digitale kassasysteem van Unipage biedt gedetailleerde inzichten in uw verkoop, waardoor u een nauwkeurig beeld krijgt van de prestaties van uw menu-items. Met deze gegevens kunt u weloverwogen beslissingen nemen over welke gerechten te promoten, te herzien of te verwijderen.

Het Bepalen van Menu Prijzen

Een belangrijke overweging bij menu-engineering is het bepalen van de juiste prijzen. Een goede vuistregel is dat de kosten van het voedsel (food cost) ongeveer 30% van de verkoopprijs moeten bedragen. Dit helpt om een gezonde winstmarge te garanderen terwijl u competitief blijft. Unipos Plus kan u helpen deze percentages nauwkeurig te berekenen en aan te passen waar nodig.

Indelen van Gerechten op Basis van Winst en Populariteit

Een effectieve menu-engineering strategie omvat het indelen van uw gerechten in vier categorieën:

Vraag een demo aan

Wij contacteren u binnen de 24u voor een demo

Welk type zaak heeft u?