Overzicht artikels / Unipos PRO versie 1.4.3
11/09/2023

Unipos PRO versie 1.4.3

In deze versie hebben we werk gemaakt van betere tools rond de Z rapporten en hebben we enkele frustraties verholpen.

Z-rapporten

Dit is enkel van toepassing voor GKS-plichtige handelaars.

End-of-day procedure

Vanaf deze versie kan je manueel de ‘end of day’ procedure in gang zetten. Op het einde van je shift, navigeer je naar ‘rapporten’ en klik je op ‘dag afsluiten’. Na bevestiging, wordt er een Z-rapport aangemaakt.

Een individueel Z rapport kan worden afgedrukt op de detailpagina, én we kunnen een gedetailleerd rapport maken om meer inzichten te krijgen in deze periode.

Wanneer een Z rapport wordt aangemaakt, resetten de ‘tellers’ naar 0. Dit betekent dat het daaropvolgend X rapport leeg zal zijn (zie uitleg over X rapport beneden). Een Z rapport kan over meerdere dagen heen lopen (wanneer de end-of-day procedure bv. vergeten werd).

Gedetailleerde rapporten

Een gedetailleerd rapport is de rapporten functie die we al hadden in vorige versies. Wanneer een Z rapport wordt aangemaakt, kan op de detailpagina een gedetailleerd rapport worden aangemaakt. We maken in essentie een rapport aan tussen de start en eindperiode van het Z rapport. Een detailrapport kan over meerdere Z rapporten heen lopen.

Tussentijdse rapporten (X)

Tijdens een shift een rapport opvragen is nu ook veel gemakkelijker, dat doe je door onder ‘rapporten’ op tussentijds rapport (X) te klikken:

Een tussentijds rapport oproepen heeft geen impact op de tellers. Een tussentijds rapport toont alle transacties en handelingen tussen het aanmaken van het vorig Z rapport, en het huidig moment. Het is aangeraden om geen Z rapporten te maken tijdens de shift, maar gebruik te maken van de X rapporten.

Ticketjes non-GKS

In deze versie gedragen de ticketjes in een non-GKS omgeving zich identiek aan een BTW ticket. Dit betekent dat er geen dubbele werkbonnen worden afgedrukt, en enkel een ticketje wordt afgedrukt bij het afronden van een transactie.

Producten verwijderen

Wanneer de beschikbaarheid van een product in de beheerpagina af staat, en de producten in de kassa worden gesynchroniseerd, zullen deze uit de kassa worden verwijderd.

Webshop orders en printers

Wanneer een webshop bestelling wordt geplaatst, worden de printer regels uit de kassa gevolgd. Dit betekent dat de geconfigureerde printers de juiste producten zullen printen, zoals dat het geval is bij directe verkoop.

Kortingen in Yuki rapporten

Yuki rapporten bevatten vanaf nu een extra mogelijkheid om kortingen uit te splitsen naar aparte grootboekrekeningen.

 

Vraag nu vrijblijvend een demo aan