Overzicht artikels / Aan de slag met bezorgen
18/05/2023

Aan de slag met bezorgen

Thuisbezorgen. Er komt heel wat bij kijken. Ben je aan het overwegen om met jouw frituur, broodjeszaak of restaurant te starten met het bezorgen van maaltijden? Dan houd je best rekening met een aantal belangrijke zaken. 

1. Bekijk waar je gaat bezorgen 📍

Wanneer je gaat bezorgen is het belangrijk om de kwaliteit van je maaltijd te bewaren. Over het algemeen zal een langere reistijd zorgen voor een mindere kwaliteit. Gelukkig zijn er heel wat tools om de kwaliteit van je maaltijd te behouden. Om te starten raden we toch aan om eerst een klein bezorggebied uit te testen. Zo kan je snel evalueren en aanpassen waar nodig. 

2. Kies de bestelmogelijkheden

Hoe ga je ervoor zorgen dat je klanten hun frietjes, broodjes of maaltijden kunnen bestellen? Je kan kiezen voor een bestaand platform zoals bijvoorbeeld Takeaway of Uber Eats. Een andere optie is om je klanten te laten bestellen via je eigen website, via een formulier of plug-in. Wil je snel en goedkoop starten? Dan kan je kiezen om de bestellingen telefonisch te laten doorgeven. 

Elk platform heeft zijn voor- en nadelen. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de kosten, betaalmogelijkheden, commissies die je moet afgeven, soort keuken, … Afhankelijk van de afstand (bv. een straal van 10km rond Gent) of van de bestelwaarde, kan je de bezorgkosten laten wegvallen. In de praktijk zien we dat heel wat zaken gratis bezorgen vanaf €20. De gemiddelde kost voor een bezorging bedraagt zo’n €3-€5.

3. Definieer je aanbod

Je bezorgassortiment hoeft niet per se hetzelfde te zijn als de menukaart in je zaak. Warme maaltijden aanleveren is natuurlijk erg makkelijk voor de klant, maar daarvoor moet je weer extra rekening houden met bijvoorbeeld het juiste vervoersmiddel en het bezorggebied.

Sommige producten lenen zich beter voor een bezorging dan anderen. Gelukkig is er voor elke maaltijd tegenwoordig wel een creatieve oplossing om het te verpakken. Als je gaat bezorgen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste apparatuur hebt om het eten warm te houden en te vervoeren. Investeer in isolerende tassen en goed verpakkingsmateriaal.

Met Unipage kan je een aparte menukaart aanmaken, speciaal voor het afhalen of bezorgen.

Bewaak steeds de kwaliteit. De meeste klachten hebben betrekking tot de aangeleverde kwaliteit van je maaltijd.

4. Kies je vervoersmiddel(en) 🚲

Wanneer je veel maaltijden in één keer gaat bezorgen, heb je een groot laadvolume nodig. Dan is een fiets bijvoorbeeld niet handig. Wil je daarentegen snel leveren in een stad? Dan kan die fiets van pas komen. Vaak geraak je via fietsroutes sneller bij de klant. Je bezorgers hebben trouwens ook geen rijbewijs nodig. 

Heb je een groot bezorggebied en moet je toch wat verder rijden? Dan lease je best een wagen. Denk eraan om een verzekering af te sluiten voor je personeel. Zo vermijd je problemen. 

Wil je starten met online bestellen en leveren? Unipage zorgt ervoor dat je geen dure investeringen hoeft te doen om een webshop te lanceren. Laat geen omzet liggen en start vandaag nog uw webshop met Unipage! 

 

 

Vraag nu vrijblijvend een demo aan